Udržení konkurenceschopnosti CK v Bulharsku

Základní informace

Název práce: Udržení konkurenceschopnosti CK v Bulharsku

Typ práce: Seminární práce

Rozsah práce: 8 stran

Jazyk práce: Čeština

Autor práce: Absolvent vysoké školy

Datum obhajoby: 2009


Souhrn

Hlavním cílem mé práce je srovnání shodných produktů vybraných CK na jehož základě se pokusím doporučit správný postup pro získání konkurenční výhody na trhu cestovního ruchu. Analýzu shodného produktu provedu na 4 cíleně vybraných CK. Za cílovou destinaci jsem zvolil jedno z největších letovisek Bulharska – Primorsko, které také stručně představím a odůvodním, proč jsem si vybral právě toto městečko. Pro úplnost mé práce věnuji úvodní část stručné charakteristice Bulharské republiky.
Bulharsko je stále ještě jednou z mála zemí, která je pro nás levnější. To je asi největší výhodou této země. Také mnoho hotelů se dočkalo rekonstrukce a postavilo se také hodně kvalitních hotelů nových. Navíc zde najdete písčité pláže a čisté moře. Teploty u Černého moře jsou také příjemné (nejsou zde příliš velká vedra). Bulharština je podobným jazykem, takže se dá s Bulhary docela dobře domluvit a někde dokonce najdete třeba jídelní lístky v češtině.
Bulharsko je dále vyhlášené svým vínem, dají se zde pořídit kvalitní vína za velmi příznivé ceny. Pro Čechy je známá především Medvědí krev, které patří mezi bulharská vína. Dá se tedy říci, že Bulharsko je mimo jiné rájem pro vinaře a všechny, kteří si chtějí pochutnat. Bulharská kuchyně je velmi chutná. Kromě rybích specialit a mořských plodů si můžete dát také různé zeleninové saláty, kuřecí a vepřové maso.
Nejrychlejší a také nejpohodlnější cesta do Bulharska je bezesporu letadlem, které ovšem stojí o něco víc. Cesta automobilem naopak moc doporučovaná není. Je dlouhá a navíc musíte projet přes Srbsko nebo Rumunsko.
Bulharsko je vybaveno mnoha hotely, které bývají většinou hned u pláže, případně v jejich blízkém okolí. Hotely jsou různé kvality, některé starší ještě ze staré éry, ale jak již bylo řečeno, hodně hotelů prošlo rekonstrukcí a obnovou vybavení. Vždy záleží na tom, kolik chcete za ubytování zaplatit a zda si připlatíte za kvalitu. Je samozřejmě doporučováno vybrat si kvalitní a rekonstruovaný hotel včetně oblíbeného all-inclusive stravování, které je často u dovolené v Bulharsko nabízeno. Ušetřit je také možné díky ubytování v soukromí, ale je nutné se připravit na to, že ve většině případů to budeme mít na pláž delší kus cesty.
Zájezdy Last minute jsou stále velmi oblíbenou formou nákupu, konkrétně u Bulharska je třeba dobře vybírat hotel nebo ubytovací zařízení, kam si budete chtít dovolenou levně objednat. Některé hotely sice nejsou tak kvalitní, ale zato jsou zase velmi levné. Last minute je však snadný způsob, jak se do Bulharska dostat ještě levněji, hlavně pokud si nepotřebujete dovolenou naplánovat dlouho dopředu a můžete se tak rozhodnout ze dne na den.

Klíčová slova

Bulharsko, Cestovní kancelář, Bulharské destinace, Zájezdy, Bulgariatour, Touroperator, Primorsko, Analýza produktů, Cestovní kanceláře, Bulharská republika, Konkurenceschopnost Bulharska


Obsah

1. Stručná charakteristika Bulharské republiky
2. Konkurenceschopnost Bulharska jako cílové destinace českých turistů
3. Největší tour operator pro Bulharsko - CK Bulgariatour
4. Srovnání produktů CK v destinaci Primorsko
5. Analýza produktů CK vzhledem k udržení konkurenceschopnosti na trhu
6. Jak získat konkurenční výhodu?
7. Závěr


Stažení práce

Jako nejlevnější a nejbezpečnější možnost byla jednoznačně zvolena platba bankovním převodem.

Získejte práci prostřednictvím internetového bankovnictví. Zašlete 60 Kč na č.ú. 1041664027 / 3030, do pole variabilní symbol uveďte číslo 0226 pro odlišení zvolené práce a do textového pole (např. do pole „Popis příkazce“) napište Vaší emailovou adresu. Práce Vám bude zaslána do 24 hodin od doručení požadované částky.


Publikujte své vlastní práce a vydělejte si slušné peníze

Vaše studentské práce můžete vkládat zde


TOP Nabídka!

Potřebujete napsat referát, seminárku nebo diplomovou práci? Žádný problém!

Zpracujeme Vám kvalitní a originální podklady na míru.

Svěřte se do rukou profesionálů. Více informací zde

Prohledat práce

Kontakty a podpora

Provozní doba

Denně 8:00 - 0:00

Emailová adresa

info@diplomky.net
Phone +420 604 900 289

Tip měsíce

 

Doporučte náš web

získejte až 300 Kč

za každou

vloženou práci!

Více informací zde

TOP Nabídka!

 

Nestíháte Vaše

studium?

Nezoufejte!

Vypracujeme Vám

podklady na míru.

Pro více informací

pokračujte zde